Hyra Babyskydd

Uthyrning av Babyskydd i Värmland

 • Receptionen vid Huvudentrén på Centralsjukhuset i Karlstad
  Adress: Rosenborgsgatan 9
  Öppet: helgfri måndag-fredag kl. 07-15.30
  Lunchstängt: kl. 11.30-13
  Telefon: 010-831 60 50
 • Huvudentrén Torsby sjukhus 
  Adress: Lasarettsvägen 8
  Öppet: helgfri måndag-fredag kl. 07-15:30 lunchstängt 12-12.45
  Telefon: 010-83 474 02

Babyskydden bokas inte, de finns alltid inne. 

Olika modeller

Vi har tre olika modeller; Axkid Babyfix, Axkid Modukid och Axkid Modukid infant 2 (för alla gäller 0-13 kg).

Kostnad och villkor

Hyran är 400 kr för Babyfix och 900 kr för båda Modukid. Hyrestiden är nio månader från dagen då babyskyddet hyrs, men det är sällan man behöver använda det så länge. Byt till en större bakåtvänd bilbarnstol när barnet sitter ganska stadigt självt (ofta runt 5-7 månader). Vid korttidshyra i max 1 månad är hyran 200 kr per stol för Babyfix och 450 kr per stol för Modukid. Om bilbarnstolen blir skadad, stulen eller inte returneras i tid blir du ersättningsskyldig. Utlämnad stol återfås ingen avgift för. 

Montering och användning av Babyskydd

Endast ett korrekt monterat babyskydd/bilbarnstol ger det skydd som den är avsedd att ge. Var därför noga med att följa monteringsanvisningen. Och kom ihåg att även efter det att barnet är 9 månader skall det sitta bakåtvänt i en bilbarnstol. Fram till cirka fyra års ålder färdas barnet säkrast bakåtvänt. En bakåtvänd bilbarnstol tar emot de våldsamma krafterna och skyddar barnets huvud och hals. Små barn som åker i framåtvända barnstolar löper fem gånger högre risk att skadas svårt eller dödas, jämfört med barn i bakåtvända bilbarnstolar.

 

Babyfix montering Youtube

Modukid montering Youtube

 


Ett samarbete mellan NTF Värmland och Region Värmland.

Återlämning av babyskydd

När hyrtiden är slut skall stolen återlämnas till någon av ovanstående uthyrningsställen. Kom ihåg – innan du lämnar tillbaka babyskyddet måste du skaffa en ny bilbarnstol till ditt barn.

Babyskyddet skall vara väl rengjord och i det skicket som du själv önskar att den ser ut om du skulle hyra den. Tyg och kuddar vara nytvättat (torktumla inte!), var sparsam med parfymerade tvätt- och sköljmedel. Själva babyskyddet, under tyget, skall vara urtorkat och rent, var försiktig med frigoliten. Solskyddet handtvättas. Även basen skall vara avtorkad. Är detta inte gjort får du åka hem och göra om.

Se till att nackkudde, bälteskuddar, rumpkudde och solskydd är med vid återlämnandet. Saknas något kommer det att faktureras.

Uthyrning av Babyskyddsbas

 • City Trafikskola Karlstad (Tidigare hyrdes baserna ut på Värmlands Trafikcenter i Grums) 
  Adress: Östra Torggatan 17
  Öppet helgfri måndag-torsdag kl. 09.00-14.00
  Telefon City: 054-15 51 33
  Mail vid frågor: marie@citytrafikskolakarlstad.se 

Uthyrningen avser Axkid babyskyddsbas (Babyfix och Modukid), 0-13 kg.

Kostnad

Hyran är 400 kr och hyrestiden är nio månader från dagen då babyskyddsbasen hyrs. Om babyskyddsbasen inte returneras i tid blir du ersättningsskyldig.

Montering av Babyskydd

Basen monteras enkelt fast i bilen, antingen med bilens bälte eller med ISOFIX - armarna. 

 


Ett samarbete mellan NTF Värmland och Region Värmland.

 

OBS!
Viktig information om babyskydd

En självklarhet för föräldrar idag
Alla barn har rätt att färdas säkert i bilen.
NTF Värmland och Region Värmland är pionjärer när det gäller att förse sina medborgare med möjligheten att hyra godkända babyskydd för de nyfödda. Vi startade denna verksamhet i början av 80-talet. Under tiden har babyskydden utvecklats avsevärt och kraven på säkerhet har ökat.

Hur kontrollerar vi våra babyskydd?

Ett babyskydd har en livslängd på 10 år. Våra babyskydd används mer frekvent så de kasseras när de är fem till sex år gamla, basen behåller vi upp till 10 år.

När vi får tillbaka babyskyddet gör vi en första koll när kunden är med. Sedan går babyskyddet vidare för en noggrann kontroll och recond. Är något för slitet, trasig eller vi ser att något inte är ok så kasseras såklart babyskyddet. Babyskydd och bas är id-märkta så att vi kan kontakta den som haft dem.

Anmälan
Vid följande händelser vänligen kontakta: NTF på tel. 0555-619 95.

 • Om fordonet som stolen finns i är med i en trafikolycka behöver du anmäla för ett utbyte av babyskydd. Det kostar ingenting och vi löser det med ert försäkringsbolag. Vi tar tillbaka babyskyddet, kasserar det, och ni hämtar ut ett annat.
 • Om någon detalj på ditt babyskydd går sönder eller kommer bort. Babyskyddets säkerhet kan vara beroende av den detaljen. 
 • Om babyskyddet blir stulet. Stöld/skadegörelse anmäls även till polisen.

GDPR dataskyddslagen

När du hyr babyskydd av oss så behöver vi dina personuppgifter för att kunna kontakta dig om; du inte lämnar tillbaka babyskyddet inom avtalad tid, om något saknas eller om babyskyddet är skadat. Saknas något 

Vi behåller dina uppgifter enligt gällande bokföringslag. Vi lämnar inte vidare dina uppgifter till en annan part annat än inkasso om det skulle behövas. Det är endast NTF Värmland som har tillgång till dina uppgifter. Vi arkiverar dem i ett arkiv tills dess att de blir förstörda.

De uppgifter vi har om dig är de du lämnar i samband med att du hyrde babyskyddet. Har du flyttat och vi skulle behöva kontakta dig så sparas även den nya adressen.